Vademecum circulair bouwen voor publieke bouwheren

Wil jij als publieke bouwheer aan de slag met circulair bouwen? Dan is dit Vademecum Circulair Bouwen jouw leidraad in het proces!

Een eerste versie van het gloednieuw “Vademecum Circulair Bouwen voor publieke bouwheren” is beschikbaar. Dit vademecum werd uitgebracht door Leefmilieu Brussel en fungeert als gids voor (publieke) bouwheren inzake de invoering van circulaire bouw- en renovatieprincipes in de verschillende projectfasen. Hij vergroot niet alleen het begrip omtrent circulair bouwen, maar begeleidt ook stap voor stap de bouwheren om meer circulariteit in concrete bouwprojecten te integreren. Daartoe worden niet alleen inspirerende voorbeelden opgenomen, maar ook concrete manieren belicht om circulaire thema’s in lastenboeken om te gieten. 

Dit vademecum werd ontwikkeld in het kader van het Gewestelijk Plan voor Circulaire Economie (GPCE) in Brussel en zal de komende maanden verder aangevuld en verrijkt worden met nog meer inspiratiemateriaal – zie Leefmilieu Brussel - Gids Duurzame Gebouwen.

Naar de Gids Duurzame Gebouwen

Download het vademecum

Duurzaam bouwen en wonen C-Bouwers

Meer over Duurzaam bouwen en wonen