Slimme eiwitkeuzes als hefboom - de aanpak van Mosquito In The Room

Wie mee het voortouw neemt in de transitie naar plantaardige voeding kan bij Mosquito In The Room terecht voor advies, ondersteuning en slimme communicatie. Zo hopen initiatiefnemers Amy Verbeke en Ariane Louwage bij zowel bedrijven, overheden als organisaties hun stempel te drukken op het maken van slimme voedselkeuzes. “Kleine initiatieven én geprikkelde smaakpapillen hebben de kracht om de wereld te veranderen”, vertellen ze in een gesprek met ons. We zijn blij hen als nieuw lid te mogen verwelkomen. 

Mosquito In The Room. Ik krijg spontaan jeuk. Vertel eens, waar staan jullie voor? 

Met Mosquito In The Room ondersteunen we bedrijven, organisaties en overheden om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Via slimme voedselkeuzes die de impact op de planeet én onze gezondheid verlichten. Daarbij geven we extra aandacht aan eiwitten: minder dierlijk, meer duurzaam dierlijk en vooral meer plantaardig. Want daar valt de meeste milieu- en gezondheidswinst te rapen. 

Zowel Ariane als ikzelf geloven in de kracht van vele kleine veranderingen die op lange termijn vol te houden zijn. Daarom kiezen we voor de ‘kleine’ mug als symbool voor onze kracht om de wereld duurzamer en gezonder te maken. Iedereen heeft drie keer per dag een stem met zijn voedingskeuze. Dus iedereen kan bijdragen. En als we allemaal een klein beetje bijdragen, dan komt dat helemaal goed met die planeet van ons.

If you think you’re too small to have an impact, try sleeping with a mosquito in your room

Anita Roddick

Geen defaitisme bij jullie, dat is duidelijk 😊. Wat doen jullie in de praktijk? 

Klopt, koffie drinken en zuchten zit er bij ons niet in. We zijn in volle opstart en steken op dit moment veel energie in praten met mensen uit de voedselketen om het systeem goed te leren begrijpen en bruggen te leggen. We gaan daarbij verder dan enkel voeding, en hebben ondertussen al een rijk netwerk opgebouwd van producent tot consument. Daarnaast spreken we met lokale overheden en houden we een nauwe band met gezondheidsprofessionals. Onze insteek komt echt vanuit klimaat en milieu, maar we zijn ook allebei diëtiste, vandaar ook de link met gezondheid.  

Heel concreet kan je bij Mosquito terecht voor advies, samenwerkingen, inhoudelijke kennis en onderbouwde communicatie in een aantrekkelijk jasje. We geven met plezier zelf een lezing, organiseren een inspirerende studiedag, scannen je voedselaanbod op milieu- en gezondheidsimpact, en nemen de coördinatie en uitvoering van alle projecten op die een eiwitshift vooruithelpen. Kortom, hele bezig muggen. 

Boeiend. Hebben jullie een lifehack die mensen kan overtuigen om meer plantaardig te eten. 

Er zijn heel veel manieren om mensen vaker over die streep te trekken, maar we denken dat uiteindelijk heel veel draait om smaak. Eten moet lekker zijn, moet een fijn gevoel oproepen en smaakt nog beter in tof gezelschap. Rationele argumenten hebben zeker een rol, maar uiteindelijk zal je vaker voor de plantaardige optie kiezen als je weet: dat gaat smaken! Dus haal die knapperige korstjes, kruiden, specerijenbommetjes en smeuïge sausjes maar uit de kast. Prikkel die smaakpapillen en ga stap voor stap naar een beter evenwicht tussen duurzaam dierlijk en plantaardig. Want voeding heeft de kracht om de wereld positief te veranderen.

Geprikkeld door de mug? Je vindt hun aanbod op www.mosquitointheroom.be.

Plantaardige voeding Mosquito In The Room

Meer over Plantaardige voeding