Word ook een winnaar

Ook dit jaar licht Greenpeace je energieleverancier door. Er zijn veel leveranciers die groene stroom aanbieden. Maar wat is het verschil? In het energielandschap zijn er immers vele tinten groen. Greenpeace helpt je om bewust de best mogelijke keuze te maken. Neem afscheid van de vervuiler en sluit je aan bij een voorloper - het was nog nooit zo simpel.

Vijftig tinten groen

Op de website mijngroenestroom.be kun je nagaan wat de score is van jouw leverancier. Je vindt er ook advies over hoe over te stappen naar een energieleverancier die wel zijn klimaatverantwoordelijkheid neemt. Dat is wonderlijk eenvoudig: het kan op elk moment en de administratieve rompslomp is voor de leverancier zelf.

Groene stroom

Winnaars

De gedeelde eerste plaats is voor Wase Wind, Ecopower en Cociter. Die laatste levert geen elektriciteit in Vlaanderen. Ecopower is een van de grootste stroomproducerende coöperatieve vennootschappen (CVBA) in Europa: liefst 82% van de geleverde stroom produceert Ecopower zelf. Die is hoofdzakelijk afkomstig uit coöperatieve windenergie (91%). 7% komt uit fotovoltaïsche installaties en de overige 2% is verdeeld over kleine waterkrachtturbines en kleine biomassa-installaties.

Wase Wind is een regionale coöperatie, die werkt volgens het principe van nabijheid: ze levert enkel elektriciteit in de omgeving van haar productievestigingen. Wase Wind produceert 100% van de energie zelf, en die is voor 100% afkomstig uit windmolens op land.

Windenergie Zonne-energie Greenpeace

Meer over Windenergie, Zonne-energie