Welkom Liesje!

Een aantal weken geleden vervoegde Liesje De Smet ons team netwerk bij BBL. Als aanspreekpunt voor leden en organisator van onze jaarlijkse netwerkdag, zullen velen onder jullie haar de komende maanden ontmoeten. In afwachting stellen we haar graag even voor. Want met dit nieuwste talent is niet enkel het netwerkteam, maar ook BBL als organisatie sinds lang opnieuw voltallig. “Eigenlijk ben ik dus een beetje de kers op de taart”, lacht Liesje.

We zijn heel blij met jou in ons team! Kan je ons eerst wat meer vertellen over jezelf?

Liesje: Ik ben 32 jaar en kom uit de culturele sector. Voordien werkte ik voor Amplo, waar ik ondersteuning en advies op maat gaf aan een breed scala van kunstenaars. Ik organiseer ook voorstellingen voor Collectief Ablatief en woon sinds een jaar in de bio-ecologisch gebouwde cohousing InDruk in Borgerhout, waar ik in het bouwproces mee aan het roer zat. Ik ben meestal wel de enthousiasteling die activiteiten organiseert en mensen bij elkaar brengt. En sta te popelen om die vaardigheden in te zetten bij BBL!

Wat is jouw rol precies als netwerkmedewerker?

Liesje: Ik ben verantwoordelijk voor het ledenbeheer en onze dienstverlening. Dat betekent dat ik leden met elkaar zal verbinden en aanspreekpunt ben voor vragen. Ook volg ik de kwaliteit van ons aanbod verder op. De komende maanden zal ik dus veel tijd vrijmaken om onze leden te leren kennen en te luisteren naar hun noden en vragen. Om van daaruit onze ondersteuning op af te stemmen. Ook zal ik een organiserende rol opnemen en onze jaarlijkse netwerkdag Connect2Change coördineren.

Wat trekt je aan in onze organisatie?

Liesje: Ik voel me erg verbonden met de thema’s waar Bond Beter Leefmilieu rond werkt. Ik ben opgegroeid en bewust bezig met een duurzame levensstijl. Ik woon in een doorgedreven ecologische cohousing en schenk veel aandacht aan lokale en biologische voeding. Milieu en gezondheid zijn altijd belangrijke thema’s geweest in mijn leven. Ik vind het ook erg boeiend dat BBL de komende jaren een speerpunt maakt van de sociale transitie. Daar hoop ik mijn steentje zeker toe bij te dragen. Verder is de functie me echt op het lijf geschreven. Ik ben een sociaal beestje en krijg energie van contact met mensen. Ik kijk ernaar uit om al het enthousiasme en engagement binnen de milieusector te voelen en mee te ondersteunen.

Kan je ons verder nog verrassen met een speciale hobby, karaktertrek of gewoonte?

Liesje: Ik ben een levensgenieter met een liefde voor biologische en biodynamische wijntjes. Af en toe werk ik voor de vegan lunchbar Clo waar ik onlangs de wijn heb samengesteld voor het Valentijnsmenu. Maar of die passie nu iets uitzonderlijk is? Ik ontdekte al dat er hier nog zo iemand rondloopt. :)

Maak kennis met het voltallige netwerkteam. Bij wie kunnen jullie voor wat terecht?

  • Nik Meeusen: Coördinator en subsidies
  • Jasper Wouters: Inhoud en beleidswerk
  • Klaas Decorte: Gemeente voor de Toekomst en lokale werking
  • Liesje De Smet: Ledenbeheer en dienstverlening + Connect2Change