VLD op zoek naar alternatief voor bedrijfswagens

Vorige week discussieerde de Senaat over een wetsvoorstel van Open VLD senatoren Nele Lijnen en Bart Tommelein om werknemers de keuze te laten tussen een bedrijfswagen en een evenwaardige loonsverhoging. Vorige maand pleitte Carla De Jonghe (Open VLD) in het Brussels Parlement ook al voor een woonpremie ter waarde van het voordeel van de bedrijfswagen.

Bond Beter Leefmilieu is blij dat Open VLD nadenkt over alternatieven voor de bedrijfswagen. Het is absurd werknemers zeer goedkoop wagens ter beschikking te stellen en te laten gebruiken. Dit zorgt voor extra verkeer, extra files, extra emissies, extra onleefbaarheid,… en in bepaalde gevallen zal het ook leiden tot extra overheidsuitgaven voor weginfrastructuur.

Op de Brusselse ring rijden in de spits tot 50% bedrijfswagens. Krijg dat probleem onder controle en de spits loopt terug vlot. In dat geval vervalt ook de roep van het bedrijfsleven naar een verbreding van de ring en kan de Vlaamse overheid de mobiliteit rond Brussel garanderen zonder honderden miljoenen uit te geven…