Mpact ontwikkelt al 40 jaar innovatieve diensten onder het motto “meer doen met minder”. Daarbij wordt steeds vertrokken vanuit een concrete nood, om zo te komen tot een betere benutting van persoonlijke goederen. Verschillende spelers worden gestimuleerd om elkaar beter te leren aanvullen, om zo diensten met een steeds grotere relevantie en samenhang te creëren.

Op vlak van mobiliteit leidde dit tot de ontwikkeling van carpooldiensten voor verschillende doelgroepen, zoals carpool.be, schoolpool, eventpool en eurostop. Op vlak van huizenbezit richtte Mpact Huisruil en Woningoppas op. Ook op sociaal vlak is Mpact actief, bijvoorbeeld via de ontwikkeling van de Minder Mobielen Centrales.

De diensten van Mpact bieden niet alleen alternatieve oplossingen om tijd en geld uit te sparen, ze betekenen ook een voordeel voor milieu (minder CO2-uitstoot, meer vrije ruimte, enzovoort) en maatschappij (versterking van sociale banden, ontmoetingen, mogelijkheden voor minder mobiele personen om zich opnieuw te verplaatsen, enzovoort).

Mpact, dat is dus 40 jaar aan expertise over gedeelde mobiliteit, sociaal en avontuurlijk. Van solo-autorijder over oudere tot alerte backpackers, een uiteenlopend publiek vond bij Mpact alvast wat hij of zij zocht. Nu jij nog!

Mpact was voorheen Taxistop