Coalitie Duurzame Zakenreizen

De Coalitie Duurzame Zakenreizen brengt voorlopers samen die het belang onderstrepen van duurzamere zakenreizen en inzetten op een ecologisch verantwoord reisbeleid. Zo dragen ze op een impactvolle manier bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen en plukken ze ook de sociale en economische vruchten van een slim en efficiënt reisbeleid.

Door elkaar te versterken in een coalitie, het goede voorbeeld te geven en kennis en expertise te delen, zorgen ze voor een katalyserend effect op de vele stappen die vandaag al gezet worden. Als ervaringsdeskundigen bieden de coalitiepartners nuttige inzichten aan beleidsmakers en stakeholders over de huidige drempels naar en de economische voordelen van duurzame zakenreizen. Op die manier kan een faciliterend kader komen waarin duurzame zakenreizen het nieuwe normaal worden. Zo nemen de coalitiepartners de verantwoordelijkheid om de milieu- en klimaatimpact van zakenreizen te minimaliseren, zonder afbreuk te doen aan de toegevoegde waarden van internationale ontmoetingen.

Wist je dat vliegtuigen verantwoordelijk zijn voor 3,5 procent van de CO2-uitstoot in Europa? En dat zakenreizigers voor een disproportioneel aandeel van die uitstoot zorgen? Als internationaal actief bedrijf heb je met andere woorden dé sleutels in handen om een positieve impact te creëren: op klimaatvlak, maar ook voor je eigen bedrijf. En je staat er niet alleen voor. Samen met andere voortrekkers helpt onze coalitie Duurzame Zakenreizen je op weg!

Leden van de Coalitie Duurzame Zakenreizen

Graag meer weten over de Coalitie Duurzame Zakenreizen?
Interesse om lid te worden en de engagementsverklaring te ondertekenen?

Jolan helpt je op weg via 02 282 17 31 of jolan.rijmenams [at] bblv.be.

Waarom voortrekker worden in Duurzame Zakenreizen?

Win the war for talent. Voor 6 op 10 werknemers vormt het inzetten op duurzaamheid een belangrijk criterium bij de keuze voor een nieuwe job. Met een duurzaam reisbeleid toon je dat jouw organisatie haar impact serieus neemt. 

Verbeter het welzijn van je werknemers. Met een doordacht reisbeleid verhoog je niet alleen de efficiëntie van je organisatie, maar verbeter je ook de work-life balans van je werknemers. 

Minder vliegen is ook goedkoper. Corona leerde ons dat vergaderen ook anders kan. Gooi deze lessen niet in de vuilbak, maar profiteer van de financiële voordelen die online vergaderen biedt. Ook reizen met de trein kan goedkoper zijn dan het vliegtuig, als je rekening houdt met het aantal uren dat er op de trein gewerkt kan worden.

Waarom deelnemen aan onze Coalitie Duurzame Zakenreizen?

Verhoog je kennis en expertise: Tijdens verschillende peer-to-peer werkgroepen krijg je inzicht in het reisgedrag van je organisatie, leer hoe je bewustwording bij je werknemers creëert, ontvang tips over het formuleren van doelstellingen en concrete maatregelen en leer van experten waar het meeste reductiepotentieel ligt.
 
Ontmoet de juiste partners:
Tijdens talrijke netwerkgelegenheden geniet je van een rijke uitwisseling tussen partnerorganisaties, economische spelers, kennisinstellingen en beleidsmakers.

Verhoog je zichtbaarheid: Zet de stappen die jouw organisatie zet in de verf op publieke events, via de communicatiekanalen van Bond Beter Leefmilieu (sociale media, website, nieuwsbrief) en via persberichten en interviews.

Beïnvloed het beleid: Krijg een platform om de huidige drempels voor een duurzaam reisbeleid aan te kaarten, formuleer beleidsaanbevelingen en ga vanuit de coalitie in gesprek met beleidsmakers. heeft de coalitie te bieden.

Jolan Rijmenams

Projectmanager Mobiliteit

02 282 17 31

Contacteer ons

Sluit je je graag aan bij de Coalitie Duurzame Zakenreizen? Neem contact op met Jolan Rijmenams. 

 

Een project van Bond Beter Leefmilieu in samenwerking met