Een fantastisch idee? Wij helpen het groeien!

Een mobiele keuken waarrond je samen kan koken met voedseloverschotten. Een participatief buurtrestaurant met aandacht voor lokale en duurzame producten. Of een zero waste bar voor gezonde snacks in bedrijven. Het zijn allemaal voorbeelden van kleinschalige en innovatieve projecten, die dankzij een slimme crowdfundingcampagne een wijk, werkplek of gemeente duurzamer én gezelliger maken. 

Heeft (iemand uit) jouw organisatie een fantastisch idee rond duurzame landbouw of voeding, maar mis je de middelen of de werkwijze om dit in de praktijk te brengen? Dan kunnen wij je daarbij helpen. 

Wat bieden we?

Samen met Growfunding, een sociaal crowdfundingplatform, bieden we een intensief en ondersteunend traject om jouw duurzaam idee te realiseren. We helpen je om je project inhoudelijk uit te werken, begeleiden je bij het opzetten van een crowdfunding campagne en ondersteunen je communicatie en zoektocht naar sponsors.  

Hoe werken we?

 • Stap 1: Dien je projectidee (tot en met 25.000 euro) in tot en met 17 april.  
 • Stap 2: Een jury beoordeelt de kwaliteit van je idee. Ten laatste op 29 april hoor je of je project werd geselecteerd. 
 • Stap 3: Geselecteerde projecten worden op 19 en 24 mei verwacht op een verplichte workshop om de crowdfundingcampagne voor te bereiden.
 • Stap 4: Een persoonlijke coach begeleidt je bij de voorbereiding, opstart en uitvoering van je crowdfunding campagne. 

De campagnes zullen online komen te staan op www.growfunding.be/bbl 

Welke projecten komen in aanmerking?

 • Projecten rond duurzame landbouw en (plantaardige) voeding.
 • Projecten op initiatief van verenigingen of organisaties, maar ook burgerinitiatieven, individuele burgers of bedrijven.
 • Projecten met een maatschappelijke impact.
 • Projecten in Vlaanderen of Brussel.

Laat je op www.growfunding.be/bbl alvast inspireren door talrijke geslaagde voorbeelden.. 

Twijfel je of je project in aanmerking komt of heb je vragen over de inhoud? Neem gerust contact op met Klaas Decorte via klaas.decorte [at] bblv.be of 0489/83.55.20.

Interesse in het traject? Herbekijk onze infosessie

  Landbouw Plantaardige voeding

  Meer over Landbouw, Plantaardige voeding